An overview of Blockchain trainings, blockchain courses. Blockchain cursus overzicht

An overview of Blockchain trainings

TOBLOCKCHAIN heeft een zeer compleet blockchain cursus aanbod voor het bedrijfsleven en overheidsorganisaties. Onze blockchain cursussen vormen samen een breed curriculum voor het opzetten en uitvoeren van blockchainprojecten binnen bedrijven en organisaties.

Ons blockchain cursus aanbod strekt zich uit van meer bedrijfskundige blockchain trainingen tot en met het ontwikkelen van eigen toepassingen op onder andere een Ethereum en Hyperledger blockchain. Hieronder geven we een beschrijving van de verschillende cursussen. De cursussen worden overigens in het Engels gegeven.

Blockchain foundation course / Basiscursus Blockchain

Onze Basiscursus Blockchain is een eendaagse, blockchain introductie cursus voor het bedrijfsleven. Deze blockchain cursus geeft een inleiding in blockchain concepten en technieken. Vragen als ‘wat is blockchain?’  en ‘wat zijn de voordelen van blockchain voor bedrijven en organisaties?’ komen in deze blockchain inleiding aan de orde. We gaan uitgebreid in op de verschillende componenten van een blockchain netwerk en behandelen naast de blockchain basics meerdere blockchain use cases in verschillende markten. Ook krijgt de cursist een inleiding in specifieke blockchain implementaties en hun specifieke kenmerken, waaronder Bitcoin, Ethereum en Hyperledger.

Blockchain Advanced Course / Blockchain cursus voor Gevorderden

In deze blockchain cursus gaan we in op de werking van public en permissioned blockchains en hoe die kunnen worden toegepast binnen uw specifieke ecosysteem. Naast de verschillen tussen public en private blockchains gaan we ook in op meer geavanceerde blockchain concepten. Denk aan zaken als multi party governance van blockchains, smart contracts en decentrale applicaties. We introduceren een concreet 10-stappen plan voor het design en de ontwikkeling van een blockchain oplossing.

Hyperledger Foundation Course / Basiscursus Hyperledger

De Basiscursus Hyperledger geeft een inleiding in de Hyperledger Blockchain technologie voor zakelijke toepassingen. De cursist krijgt een gedegen basistraining in de belangrijkste componenten van Hyperledger Fabric. Ook krijgt de cursist een inleiding in de noodzakelijke tools en ontwikkeltalen voor het ontwerpen en opstarten van een eigen Hyperledger Fabric blockchain project. De cursist maakt onder andere kennis met de Hyperledger Modular “Umbrella Strategy” under Linux Foundation, de architectuur van Hyperledger Fabric v0.6 en v1.0, de belangrijkste componenten van Hyperledger Fabric v1.0 en een inleiding in Hyperledger Composer. Samen werken we aan de ontwikkeling van ons First Business Network Archive – “Hello World”.

Hyperledger Advanced Training / Hyperledger Training voor Gevorderden

Tijdens de Hyperledger Training voor Gevorderden krijgen software engineers en ontwikkelaars de gelegenheid te experimenteren met Hyperledger Blockchain technologie voor zakelijke blockchain toepassingen. Deze cursus is een interactieve Hands-on training waarin de cursist leert om te ontwikkelen en bouwen met Hyperledger Fabric. Hierdoor bouwt de cursist een degelijke basiskennis op in de Hyperledger architectuur en het transactie mechanisme. De cursist maakt kennis met de Hyperledger Modular “Umbrella Strategy” under Linux Foundation, de architectuur van Hyperledger Fabric v1.0 en de gedetailleerde transacties. Men krijgt een inleiding in Hyperledger Composer en leert de set-up ervan. Er wordt een end-to-end Business Network Archive gebouwd en gebruikt. Ook configureren we de Hyperledger Fabric en ontwikkelen smart contracts (Chaincode) in Go.

Ethereum Foundation Course / Basiscursus Ethereum

De Basiscursus Ethereum verzorgt een inleiding in Ethereum blockchain, de Ethereum wallet en Ethereum smart contracts. Ook wordt een introductie gegeven in de belangrijkste componenten van Ethereum als decentraal platform voor het verwerken van smart contracts. De cursus biedt een uitstekende basis voor het ontwerpen en starten van uw eigen Ethereum blockchain project.

U krijgt een inleiding in blockchain, blockchain architecturen en use cases. Op basis hiervan verdiepen we ons in de Ethereum componenten en applicaties, alsmede de Swarm architectuur en het Whisper protocol. De Ethereum Wallet, Ether transacties en mining worden behandeld. U maakt kennis met Solidity, een ontwikkeltaal voor smart contracts en doet in ons lab hands-on ervaring op met het ontwikkelen van een eigen coin.

Ethereum Advanced Course / Ethereum Training voor Gevorderden

Deze intensieve Ethereum Training voor Gevorderden is voor software engineers en ontwikkelaars die op Ethereum gebaseerde Blockchain oplossingen willen ontwikkelen en bouwen. In deze hands-on sessie gaan we smart contracts ontwikkelen en toepassen. Daarmee ontwikkelen we een stevige basiskennis in de belangrijkste Ethereum elementen en frameworks die u nodig heeft bij het ontwikkelen van Decentralised Applications (DApps).

U maakt in deze Ethereum cursus kennis met de Ethereum architectuur en belangrijkste componenten. U leert Mist installeren en gebruiken voor development, evenals het opzetten van een private Ethereum blockchain netwerk. Tijdens de training leert men een Ethereum Address aan te maken en hoe Ether moet worden verstuurd en ontvangen binnen zowel een private als public blockchain omgeving. Ook gaat u aan de slag met de ontwikkeling van smart contracts met behulp van Solidity en het Truffle framework. In onze hands-on lab omgeving kunnen we onze eigen tokens creëren met een smart contract en ook kunnen we een eigen Decentralised Application (DApp) ontwikkelen.

In-company blokchain cursus of blockchain maatwerk training?

Heeft u behoefte aan een blockchain cursus die specifiek is aangepast aan uw eigen organisatie en wensen? Ook daarin voorziet de TOBLOCKCHAIN academy. Samen met u inventariseren we de opleidingsbehoefte voor uw team of organisatie. Vervolgens komen we met een maatwerk voorstel waarmee uw blockchain leerdoelen worden gerealiseerd.

Meer info over blockchain cursussen?

Check dan direct het overzicht in onze cursusagenda. Bent u op zoek zijn naar een specifieke cursus of een maatwerk opleiding voor uw organisatie, neem dan direct en vrijblijvend contact met ons op.